Overige dieren

Er wonen ook nog heel veel andere dieren op Stal High Flown Stud …

Honden

Molly en Nicky – Welsh Corgi’s
Deze twee honden zijn de nieuwste aanwinsten van de stal. Lief, maar toch zeer oplettend. Naast de andere honden is dit een mooie aanvulling.

Feit – Boerboel
Een boerboel is een Afrikaanse boederijhond, gefokt om indringers en wilde dieren bij de boerderij vandaan te houden.

Billy – Cauron el Perro Diablo
Is een prachtige vriendelijke reu met een mooi hoofd. En een super bouw en bespiering. Cauron is Belgisch import uit kampioens ouders van de zeer bekende El Perro Diablo kennel van Fam. Nijs-Jacobs die de mooiste Dogo Canarios bezitten.

Nadat Billy in drie hondenshows (Rotterdam, Bleiswijk en Amsterdam) kampioen is geworden met allemaal een U (uitmuntend) als waardering, is onze trots Billy (Cauron El Perro Diablo) uitgeroepen tot Nederlands kampioen.

Nicky – Dogo Canario
De Dogo Canario is een molossoide hond, die oorspronkelijk werd gebruikt als waakhond van voornamelijk vee en persoonlijke bezittingen. De Dogo Canario is een middelgrote, rechthoekige, krachtige hond en heeft een krachtige diepe blaf. De schofthoogte van de reuen is 60 tot 65 cm., en teven 56 tot 61 cm. Voor zijn familie en leden van het eigen gezin is hij zeer trouw en vriendelijk, maar tegenover vreemden is hij terughoudend en zeer waaks. Vreemden komen niet verder dan het erfhek. Met goedkeuring van de baas accepteert de Dogo Canario visite, maar hij houdt hen wel in de gaten. De andere dieren worden goed geaccepteerd, mits de hond er van jongs af aan mee in contact is geweest.

Sinds 2001 is het ras officieel erkent door de F.C.I. (346) maar het ras bestond al in de 16e eeuw. Toen Perro de Presa Canario genoemd, dit betekent grijphond van de Canarische Eilanden. Zijn karakter is kalm en attent, het waken, wat hij vroeger moest doen, zit hem in het bloed, daardoor heeft hij een groot zelfvertrouwen. De Dogo Canario is erg intelligent en is goed af te richten, maar heeft een consequente opvoeding nodig. Verder heeft hij een korte vacht, zonder ondervacht, die weinig onderhoud vergt.

 Jolly – Jack Russell
Op geen enkele stal mag natuurlijk de Jack Russell ontbreken. Bij ons genieten we van Jolly.
De jackrussellterriër is een sterke voor de mens werkende terriër, die oorspronkelijk werd gefokt om de vos en das uit hun hol te jagen tijdens de jacht, zodat de foxhounds de vos konden vangen. Gedurende lange tijd heeft men in Groot-Brittannië, het land van oorsprong, niet mee willen werken aan raserkenning omdat men bang was dat de werkeigenschappen van deze hond verloren zouden gaan en het dier een showhond zou worden, zoals met veel andere hondenrassen is gebeurd. Uiteindelijk is de erkenning via Australië, een kroonkolonie van Groot-Brittannië, tot stand gekomen.

Kippen

Serama’s
De eerste Serama’s buiten Maleisië werden door de Amerikaan Jerry Schexnayder uit Maleisië gehaald. Schexnayder importeerde rond het jaar 2000, in totaal 105 hennetjes en 35 haantjes naar Amerika. In 2004 werd een heel deel geïmporteerd van Amerika en Maleisië naar de UK en in 2006 naar Nederland.

Overall kampioen tentoonstelling Zuid-Holland februari 2014 te Vlaardingen. F-predikaat Kampioenskeuring te Nieuwegein.
Deze Serama’s zijn er in alle kleuren. Aantal: ongeveer 20 stuks.

Australorps
De Australorp is een Australisch kippenras dat in de jaren twintig is ontstaan. Vooral de Orpington heeft een grote invloed op de vorming van het ras gehad. De Australorp is een middelzwaar ras met een vrij breed lichaam. ZG-predikaat (zeer goed).

Deze Autralorps zijn zwart. Aantal: ongeveer 10 stuks.

Orphingtons
De Orphingtons zijn breed en groot van bouw. De borstlijn is diep en de rug is kort. De rug loopt door in een vloeiende lijn door in een afgerond staart, die kort is en hoog wordt opgedragen.

Deze Orphingtons zijn goudkleurig. Aantal: ongeveer 10 stuks.

Konijnen

Teddydwergen
De harige Nederlandse konijnen.

Dwerghangoren
Madagaskar soort. Zes bonte rammetjes en vrouwtjes. Met veel succes geshowed te Nieuwegein, Poortugaal en Vlaardingen.